سونای بخار

 04 فروردین 1394   00:48
 0
 2985
اشتراک :

سونای بخار

تاریخچه سونای بخار به یونان باستان بر میگردد و سپس به روم نیز منتقل می شود.از آن پس بود که خیلی زود استفاده از سونای بخاردر بین جوامع مختلف رواج پیدا کرد و در کشورهای مختلف در گذر تاریخ شکلهای مختلفی از سونای بخار با نام های مختلف دیده می شود.

مقایسه سونای بخار و خشک

در حال حاضر بسیاری از مردم از هر دو نوع سونای بخار و خشک استفاده کرده و لذت می برند. ولی برخی یکی از آنها را به دیگری ترجیح می دهند.

مزایای سونای بخار

تحقیقات پزشکی در سال های اخیر حاکی از آن بوده است که سونای بخار نیز همانند سونای خشک روشی مناسب برای دفع سموم بدن به شمار می رود.

هوای گرم و مرطوب تولید شده در سونای بخار موجب باز شدن منافذ پوست  و افزایش تعریق بدن می شود.

 افزایش نرخ تعریق بدن از آن جهت حائز اهمیت است که بسیاری از مواد موجود در عرق بدن همان موادی است که از طریق ادرار دفع می شود.

سونای بخار نیز با کاهش تنش وارد بر عضلات ،باز کردن منافذ پوست،تامین خوابی راحت، زدودن سموم بدن،کاهش اضطراب و مشکلات تنفسی مفید است.

یکی دیگر از مزایای سونا بخار آن است که با تحریک سیستم قلبی عروقی عملکرد آنها را بهبود بخشید.

برای مثال با استفاده از سونا بخار در یک دوره زمانی 15 الی بیست دقیقه ای ضربان قلب از محدوده متداول هفتاد و پنج بار در دقیقه به صد الی صد و پنجاه بار در دقیقه افزایش می یابد، البته در این حین فشار خون فرد همچنان ثابت باقی می ماند چرا که رگ های خونی و مویرگ های زیر پوست منجمد می شوند.

 اتاق سونای بخار

مهم ترین مشخصه ای که اتاق سونای بخار باید داشته باشد  مقاومت بالای آن در برابر نفوذ آب است.

در مورد سونای بخار نیز درست همانند سونای خشک ،شرکت های بسیاری هستند که تمامی مجموعه سونا به همراه تجهیزات مورد نیاز را به صورت یک واحد یکپارچه و پیش ساخته عرضه می کنند.

اما در اکثر موارد انواع کاشی ها و سرامیک ها به دلیل مقاومت بالا در برابر نفوذ آب بهترین گزینه برای نمای داخلی اتاق سونا به شمار می روند. البته به این منظور گزینه های دیگری مانند انواع سنگ های تزیینی ،بلوک های شیشه ای ،صفحه هایی از جنس اکریلیک یا سایر مواد با مقاومت بالا در برابر نفوذ آب نیز قابل استفاده هستند.

بنابراین تا زمانی که امکان اجرای دریچه تخلیه کفی و فضای پیرامون مقاوم در برابر نفوذ رطوبت و آب وجود داشته باشد،دست طراح بسیار باز خواهد بود.

در ورودی سونای بخار

در سونای بخار به دلیل اهمیت آب بند بودن فضای داخل در برابر رطوبت و بخار آب در ورودو خروج باید کاملا آب بند بوده و امکان خروج بخار از طریق شیارها و درزهای حاشیه آن وجود نداشته باشد .البته در صورتی که امکان نفوذ بخار به خارج وجود داشته باشد در دراز مدت زمینه مساعدی برای کاهش عمر مفید سایر سازه ها و تجهیزات خارج از سونای بخار نیز ایجاد می شود.

در ورود و خروج سونای بخار معمولا در انواع لولایی یا کشویی طراحی و ساخته می شود.

 سکوهای نشستن

به منظور افزایش هرچه بیشتر شرایط آسایش کاربران در داخل سونای بخار محلی برای نشستن کاربران نیز در نظر گرفته می شود .در حالت معمول زمان استفاده از سونای بخار در یک مرحله بین 15 تا بیست دقیقه  به طول می انجامد که این زمان برای ایستادن افراد بدون تحرک کمی زیاد است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
امتیاز شما به این مقاله :